5 redenen om uw pand te ruilen voor een nieuwbouwappartement - image hoprom-blog-5-redenen-om-uw-pand-te-ruilen-voor-een-nieuwbouwappartement-1 on https://hoprom.be

5 redenen om uw pand te ruilen voor een nieuwbouwappartement

Hebt u een oud pand en wilt u dat aanpassen aan de huidige comfort- en energienormen? Om te verhuren of er zelf in te blijven wonen? Hou dan rekening met een pak werk én een serieuze investering. Waarom uw pand niet gewoon ruilen voor een exclusief nieuwbouwappartement op dezelfde locatie? We zetten de voordelen van zo’n ruilovereenkomst voor u op een rijtje.

Wat is woningruil?

Goede bouwgronden in stedelijke gebieden en aan zee zijn schaars. Projectontwikkelaars richten hun blik daarom steeds vaker op oudere woningen of appartementsgebouwen waarvan de eigenaars in ruil voor een appartement in het nieuw te ontwikkelen project hun eigendom van de hand doen. Woningruil komt vandaag steeds meer voor. Het is dan ook in tal van opzichten een aantrekkelijke optie om een pand te ruilen voor een nieuwbouwappartement.

1. U hoeft zelf niets te investeren

Panden die in aanmerking komen voor ruil voldoen doorgaans niet aan de huidige woonnormen en energieprestaties. Bent u eigenaar van zo’n verouderde woning of van een appartement waarvan de onderhoudskosten hoog beginnen oplopen? Dan kan u zich heel wat tijd, geld en kopzorgen besparen door uw vastgoed te verkopen aan een projectontwikkelaar. In ruil krijgt u een gloednieuw, energiezuinig en comfortabel appartement… om zelf van te genieten of te verhuren tegen een mooie prijs.

2. U blijft op dezelfde locatie

Eigenaars van een ruilpand zijn dikwijls verknocht aan de locatie en willen graag in dezelfde buurt blijven wonen. Met een ruilformule kan dat perfect. U krijgt het vooruitzicht op een appartement dat volledig is afgewerkt volgens uw wensen en waar u zich meer dan ooit thuis voelt.

3. U bent verlost van alle administratieve rompslomp

Bij een ruilovereenkomst komt er behoorlijk wat papierwerk kijken. Gelukkig hoeft u zich daar niets van aan te trekken. Als projectontwikkelaar regelen wij alle administratieve formaliteiten.

4. U kan vertrouwen op een ervaren partner

Hoprom heeft al jaren ervaring met het ontwikkelen van ruilpanden. Zo’n 20 tot 30 procent van onze projecten bouwen we op basis van een ruilovereenkomst. En net als bij onze andere projecten komen ook hier onze klanten op de eerste plaats. We hanteren een persoonlijke aanpak en gaan altijd correct te werk. Openheid en vertrouwen zijn voor ons de sleutel van elke succesvolle samenwerking. Het is de basis van de uitstekende reputatie die we als projectontwikkelaar genieten. Vraag dat gerust na bij uw makelaar.

5. U haalt een mooi rendement

Door uw pand opnieuw te laten ontwikkelen in ruil voor een appartement in het nieuwbouwproject creëert u meerwaarde en extra rendement. Naar architectuur en afwerking mag u zich immers verwachten aan een hoogstaand resultaat. Uw vastgoed heeft hierdoor een hoge doorverkoopwaarde en verhuurgarantie! Onze referenties spreken voor zich.

Heeft u een ruilpand dat u wil laten ontwikkelen in ruil voor een exclusief nieuwbouwappartement? Contacteer ons gerust voor afspraak.

 

 

Nieuwbouw appartementen in de kijker

Alle Nieuwbouw appartementen