Een blik op projectontwikkeling aan de kust - image hoprom-blog-een-blik-op-projectontwikkeling-aan-de-kust on https://hoprom.be

Een blik op projectontwikkeling aan de kust

Nieuwbouwappartementen aan de kust blijven in trek, zeker het hogere segment. “Tijdens corona kende de verkoop een ongeziene hausse. Mensen konden niet reizen, herontdekten ons landje als vakantiebestemming en zochten massaal een tweede verblijf aan zee. De markt én de klant is veranderd en daar ligt een boeiende uitdaging voor projectontwikkelaars”, zegt Jan Hooijmaaijer, CEO van Hoprom.

Goede locaties zijn schaars

Locatie, locatie, locatie. Het mantra van de vastgoedsector klinkt aan zee luider dan ooit. “Goede bouwgronden zijn schaars aan de kust. Vooral in het hogere segment waarin klanten een toplocatie verwachten, dicht bij alle voorzieningen. Toch zijn er zeker nog mogelijkheden”, zegt Jan Hooijmaaijer. “Reconversie van bestaande gebouwen is een optie, hoewel dit een behoorlijk complex traject kan zijn. Appartementsgebouwen hebben immers vaak verschillende eigenaars. Om die allemaal te overtuigen en op één lijn te krijgen… Daar kruipt veel tijd en energie in. En als je niet mag afbreken en heropbouwen, kan je nog altijd renoveren. We bekijken dat project per project.”

Mensen willen meer ontzorgd worden

Toplocaties vinden voor nieuwbouwappartementen is niet de enige uitdaging voor projectontwikkelaars. “Een toplocatie gaat hand in hand met topkwaliteit op het vlak van architectuur en service. Wie investeert in een exclusief nieuwbouwappartement wil daar iets voor terug. Vandaag meer nog dan vroeger. Met maatwerkappartementen en een maximale ontzorging van de klant komen we daaraan tegemoet”, zegt Jan Hooijmaaijer. “We begeleiden kopers persoonlijk door het aankoop- en bouwproces, en zelfs na de oplevering blijven we bereikbaar. Wat de afwerking betreft helpen onze binnenhuisarchitecten hun woonwensen tot in de kleinste details vorm te geven. Kortom, onze klanten mogen alvast rekenen op een zorgeloze bouwervaring en een hoogstaand resultaat.”

Vertrouwen is essentieel

De ontzorgende aanpak en aandacht voor kwaliteit versterken het vertrouwen bij de kopers. “Bij het ontwikkelen van projecten is vertrouwen essentieel. Een nieuwbouwappartement koop je op plan en is een serieuze investering. Dan wil je toch dat de partij waarmee je in zee gaat zijn afspraken nakomt? Transparantie over het project, de prijs, de planning,… is een must. Daarom werken we ook consequent met partners waarvan we weten dat ze perfect aan onze kwaliteitseisen en die van onze klanten kunnen voldoen. Zo bouw je vertrouwen op en kom je tot mooie projecten die alle beloftes inlossen.”

Nieuwbouw blijft een veilige investering

In onzekere tijden wenden beleggers zich graag tot vastgoed en dat is nu niet anders. “Een appartement in een nieuwbouwproject kopen aan de kust is altijd een goeie investering”, weet Jan Hooijmaaijer. “Één waar je op de koop toe zelf van kan genieten. Beslis je later om te verkopen, dan kan dat bijna steeds met een meerwaarde. Zeker als je nieuwbouwappartement op het vlak van locatie, architectuur, afwerking en duurzaamheid van topkwaliteit is.”

Kopers kijken uit naar duurzaam vastgoed

Last but not least is er één trend die nog een tijdje als een groene draad door de vastgoedsector zal lopen: duurzaamheid. “Dat is voor ons niet nieuw. Energiezuinige gebouwen ontwikkelen is voor Hoprom al jaren een evidentie. Ook vóór de huidige energiecrisis hanteerden we al de hoogste energienormen. Het maakt gewoon deel uit van ons kwaliteitsstreven. We merken wel dat de interesse voor hernieuwbare energie ook toeneemt bij de klanten. Het bewustzijn groeit. We zijn er dan ook meer dan ooit van overtuigd dat we met duurzame projectontwikkeling een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.”

Meer weten over hoe Hoprom uw bouwwensen mee vorm kan helpen geven? Ontdek onze luxe appartementen aan de kust en maak een afspraak. Wij helpen u graag persoonlijk verder.

Nieuwbouw appartementen in de kijker

Alle Nieuwbouw appartementen