“Tweede verblijf wordt permanente woning”

Tweede verblijf wordt permanente woning

“We genieten van de ruimte in ons appartement en van de levenskwaliteit in Knokke”

Guy Dierickx en zijn echtgenote Gina Mertens wonen nu twee jaar in hun nieuwe Hoprom-appartement in Knokke, maar ze zijn al langer kind aan huis aan de Kust: “We zijn afkomstig uit het Waasland, maar ik ben grootgebracht aan zee. Nu genieten we hier van ons pensioen, de gezonde buitenlucht en ons appartement, dat al snel evolueerde van tweede verblijf naar permanente woning”, aldus Guy.

“We komen oorspronkelijk uit Waasmunster, maar ik voel me thuis aan zee”, vertelt Guy. “Mijn overgrootouders hadden een appartement in Knokke en in mijn jonge jaren kwam ik hier vaak. Later, toen mijn echtgenote en ik samen een zaak runden, werd de Kust ons toevluchtsoord in de weekends. In Knokke konden we makkelijk ontstressen, vergaten we ons werk heel even en konden we er nadien weer tegenaan.” De weekends in Knokke waren naast zorgeloos, ook heel praktisch voor beide zelfstandigen. Gina: “Thuis hadden we geen tijd om boodschappen te doen, dus deden we die op zondag in Knokke, want dan zijn de winkels open.”

Betere levenskwaliteit

Ondertussen zijn Guy en Gina een jaartje met pensioen en genieten ze sinds twee jaar van hun nieuwe Hoprom-appartement vlak bij de dijk van Knokke. “Het is hier heerlijk wonen. Daarom hebben we beslist om ons huis in Waasmunster te verkopen. We hebben hier onze vriendenkring en krijgen de kleinkinderen op bezoek. Bovendien doen de rust en de gezonde lucht ons goed”, aldus Gina. Ook het ruimtegevoel in het appartement heeft meegespeeld in de beslissing. Guy: “In een appartement wonen én veel ruimte hebben, dat valt wel degelijk met elkaar te verzoenen. (lacht) We hebben volledige inspraak gehad tijdens de bouw van het appartement. Zo kozen we bewust voor een open inrichting met een keuken die in de living is geïntegreerd. We hebben ook geopteerd voor twee grote slaapkamers in plaats van drie kleinere. Dat kunnen we iedereen aanraden.”

Meebouwen aan appartement

Het koppel kwam toevallig bij Hoprom terecht, maar de vastgoedontwikkelaar boezemde van meet af aan vertrouwen in. Gina: “Dankzij de manier van aanpak, het contact met het team en de inspraak die we tijdens het bouwtraject kregen, wisten we meteen dat we goed zaten. We kregen het gevoel dat we mochten ‘meebouwen’ aan ons appartement. Maar dan wel zonder de bouwbeslommeringen waar je zonder begeleiding op je eentje het hoofd aan moet bieden. Stiekem denken we erover na om het nog eens over te doen. (lacht)

 

Benieuwd naar onze nieuwbouwprojecten? Ontdek ze hier

Nieuwbouw appartementen in de kijker

Alle Nieuwbouw appartementen