Verjonging ingezet aan Belgische kust

Verjonging ingezet aan Belgische Kust

Zes op de tien kopers van vastgoed aan de Kust zijn jonger dan zestig jaar. Deze spraakmakende cijfers getuigen van een verjonging aan de Noordzee. En dat is niet de enige ontdekking…

Wonen aan de Kust is populairder dan ooit. Terwijl vroeger vooral gepensioneerden investeerden in een (tweede) verblijf aan zee, merken we dat de Kust vandaag ook veel jongere investeerders aantrekt. Zes op de tien kopers van vastgoed aan zee blijken jonger dan zestig jaar. Een op drie is zelfs jonger dan vijftig jaar. Hiermee is de verjonging van onze Belgische Kust dus goed ingezet.

Tweede verblijf aan de Belgische Kust

Daarnaast merken we ook dat een tweede verblijf aan de Kust niet langer puur als investering wordt gezien. Wie vandaag een appartement met zicht op zee koopt, wil er vooral zelf van genieten, met het hele gezin. Fietsen in de Polders, wandelen op het strand of met de voeten in het zand aperitieven in een beachbar: de zee staat synoniem voor relaxen.

Weekendje weg aan zee

Zo’n tweede verblijf in eigen land is ook bijzonder praktisch voor de huidige generatie kopers die de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt heeft. Tijdens de week wordt er gewerkt, in het weekend gerust … aan onze mooie kust. Voor veel Belgen was een weekendje weg nog nooit zo dichtbij.

 

Bron: VTM Nieuws

Nieuwbouw appartementen in de kijker

Alle Nieuwbouw appartementen