De details maken het interieur

Verliefd worden op een knap ingedeeld appartement met weids uitzicht, dat gaat vanzelf. De inrichting ervan, is voor veel mensen een ander paar mouwen. Gelukkig kan Hoprom rekenen op een vakkundig interieurteam, dat van elk appartement een stijlvolle thuis maakt.

 

Eén blik op het weidse uitzicht was voor het echtpaar Schepers-Swijsen voldoende om het koopcontract van hun nieuwe duplexappartement in Knokke te ondertekenen. Daarna ging het koppel over tot de inrichting in nauwe samenwerking met Kathleen Favere, de interieurarchitecte van Hoprom. “Het klikte meteen met Kathleen. En gelukkig maar, want we hebben de volledige indeling van het appartement naar onze hand gezet”, vertelt Caroline Swijsen. Het appartement was aanvankelijk uitgetekend met drie slaapkamers. Dat er een saunakamer op Carolines verlanglijstje stond, was geen probleem. Onder begeleiding van de interieurarchitecte werden de plannen herbekeken en aangepast. “Voor de inrichting van het duplexappartement wilde ik iets unieks en ongezien, iets wat ik niet terugvond in interieurboeken. Geïnspireerd door de kleuren van de zee en het strand, heb ik samen met Kathleen een kleurenpalet samengesteld met tinten die perfect op elkaar afgestemd zijn. Die hebben we samen met de texturen als een rode draad doorgetrokken.”

 

“We kregen de kans om van bij het begin van het project mee te bouwen aan onze woning. Zo hebben we alles naar onze hand kunnen zetten.”

 

Afwerking door topteam
Omdat details het interieur maken, klopte het team aan bij vaste partners Kordekor en RR Interieur voor de minutieuze uitvoering van alle ideeën en plannen. “Het donkere houtfineer en de natuursteen vormen de belangrijkste basis voor het kleurenpalet, dat perfect aansluit bij de zandstructuur van de muren. Voor dit laatste paste Kordekor een specifieke schildertechniek toe op de wanden in de woning”, licht Caroline toe. “De unieke eettafel en de eetkamerstoelen bekleed in twee verschillende stoffen staan hier prachtig door de creatieve inbreng van Magali van RR Interieur. De stoelen zijn bovendien een perfect match met het kunstwerk ‘Aqua’ dat ik eerder kocht van de Franse kunstenares Claudia Meyer.”

De details maken het interieur - Hoprom Projectontwikkeling

 

Uitgelezen bouwpartner
Koningspoedel Saphir, Carolines trouwe partner bij alle vergaderingen en werfbezoeken, zag dat het goed was. “Saphir voelde zich hier al thuis nog voor het appartement af was”, lacht Caroline. “Toen alles achter de rug was, voelde ik zelf een beetje ontgoocheling. Ik vond het hele bouw- en inrichtproces namelijk heel erg fijn. Hoprom is dé uitgelezen bouwpartner en ik kijk heel tevreden terug op onze samenwerking. Moest ik op mijn leeftijd nog een carrièreswitch kunnen maken, dan zou interieurinrichting wel mijn ding zijn.”

Nieuwbouw appartementen in de kijker

Alle Nieuwbouw appartementen